Sisäpuhaltimen kanssa ongelmia?

Mikäli puhallin ei toimi / pätkii / nopeus vaihtelee / on tehoton / osa nopeuksista ei toimi:

 

Yleensä ongelma taustalla on puhaltimen moottori vie liikaa virtaa ja tämä kuormittaa ja/tai polttaa esivastuksen
(joka säätelee puhaltimen moottorin nopeuksia).

Moottorin satunnainen toiminta on yleensä oire lopussa olevasta moottorista. Voi toimia töyssyssä / lyömällä kojetauluun hetken.

On korjattava sekä syy että seuraus samaan aikaa, ei vain seurausta (Esim: jos hana vuotaa hiljalleen pöydälle, pöydän kuivaaminen ei korjaa asiaa)

 

Ainoa toimiva ja takuunalainen ratkaisu on vaihtaa puhaltimen moottori ja vastus samaan aikaan.

Jos uusii vain jomman kumman, toinen hajoaa kohta tai rikkoo toisen -> koko homma menee uusiksi ja takuu ei maksa esim. vastusta joka palaa puhaltimen moottorin vuoksi

 

Operaation hinta on täysin merkki ja mallikohtainen. Operaatio on alk .149 € yksinkertaisimpaan automalliin. Keskimäärin hinta pyörii 300-400 € korvilla

Joissain automalleissa puhaltimen moottorin ja/tai vastuksen vaihtaminen vaatii koko kojetalun purkamisen -> operaation hinta voi mennä tuhansiin euroihin!

 

Samoin mikäli vian korjausta pitkitää, edessä voi olla erittäin kallis kojetaulun johtosarjaremontti! Liikaa virtaa vievä puhallin voi polttaa moottorin ja/tai etuvastuksen liitokset.
Suosituksena on korjata temppuilevan puhaltimen toiminta välittömästi! Kuvassa palanut esivastuksen liitos -> kojetaulun johtosarja ja liitin on palanut pilalle:

 

Muista myös ilmastoinnin HUOLTO  Viimeistään 24kk välein!  Pelkkä puhaltimen toiminta ei tuo autoon viileitä oltavia kesällä!

 

 

puhallin ei toimi, puhaltimen nopeudet ei toimi, puhallin pätkii, auton lämmityslaite ei toimi, puhallin ei toimi kuin täysillä, osa puhaltimien nopeuksista ei toimi, puhallin on tehoton, puhallin vinkuu, auto ei puhalla lämmintä, auton sisätilanlämmitin ei toimi, ilmastointi rikki, ilmastointi ei puhalla, ilmastoinnin huolto, ilmastointi ei toimi pakkasella, etuvastus palanut, puhaltiemen moottori palanut, puhallin palanut, puhallin haisee palaneelle, ilmastoinnissa ongelmaa