Automaattivaihteiston öljynvaihto

Automattivaihteiston öljynvaihto ei välttämättä ole yksinkertainen asia. Öljynvaihdon voi tehdä monella eri tavalla ja on AINA varmistettava, onko vaihteistossa öljynsuodatin vai ei. Automaattivaihteiston öljynvaihto on ENNAKOIVAA HUOLTOA! Jos vaihteistossa on pahoja oireita (viiveitä, nykimistä tms.), öljyvaihto ei yleensä enää korjaa asiaa.

Öljyn värisävyn pienkin heitto ilmaisee huonon öljyn. Automaattivaiheiston öljy on oltava täysin kirkasta, ilman mitään partikkeleja

VAIHTOEHDOT:

  1. AUTOT ILMAN AUTOMAATTIVAIHTEISTON ÖLJYNSUODATINTA: Autosta valutetaan öljyt pois vaihteistosta ja tilalle laitetaan sama määrä öljyä takaisin. Tämän hintaluokka on TÖINEEN alkaen 99 € (riipuen autovalmistajan öljyn laatuluokasta ja määrästä). Tämä on normaali, usein toistuva öljynvaihto kuten esim. VAG-konsernin autoissa on 60tkm välein. TÄSSÄ VAIHTOTAVASSA AUTON TURBIINIIN YMS. kohteisiin jää kuitenkin vanhaa öljyä, jopa lähes puolet kokonaisöljytilavuudesta! Emme suosittele tätä vaihtoehtoa, ellei öljyä ole vaihdettu säännöllisesti 60tkm välin ja öljy ei ole mennyt liian huonoon kuntoon. TÄMÄ EI OLE RIITTÄVÄ monessakaan tapauksessa.
  2. AUTOT ILMAN AUTOMATTIVAIHTEISTON ÖLJYNSUODATINTA: Auton vaihteisto huuhdellaan puhtaaksi. Automaattivaihteiston KOKONAISÖLJYMÄÄRÄ on n. 7-10 litraa (ja kohta 1:n vaihtamistavalla VAJAA PUOLET ÖLJYSTÄ JÄÄ VAIHTAMATTA!) Huuhtelemalla vaihteistosta saadaan kaikki epäpuhtaudet pois, mutta öljyä kuluu (vaihteiston likaisuudesta riippuen) 15-25 litraa ja tämä nostaa operaation hinnan hintaluokkaan 250-400 €. Mm. Aisin Warner (AW) vaihteistot Saabit, Volvot jne. VAATIVAT aina tämän huuhteluvaihdon.
  3. AUTOT AUTOMAATTIVAIHTEISTON ÖLJYNSUODATTIMELLA: Yleensä vaihteiston öljy pysyy parempana suodattimen ansiosta ja huuhtelua ei yleensä tarvita, mutta suodattimen vaihtotyö ja osan hinta voi nostaa huollon kokonaishintaa. Keskimäärin suodattimen ja öljyn vaihto on 200-250 € hintaluokkaa, mutta joillain automalleilla pitää purkaa apurunkoa irti, että suodattimen saa vaihdettua ja BMW:llä suodatin tulee öljypohjan mukana (osa maksaa 300€!). JOS VAIHTEISTOSSA ON SUODATIN, SE ON AINA VAIHDETTAVA SAMALLA!

Suoritamma samalla autoihin (joiden vaihteisto vaatii) öljynlaskurin/mukautuvuuksien nollauksen.

HUOMIOITAVAA ASIASSA: Varsinkin jos automaatin öljyvaihto on pitkittynyt, uusi öljy saattaa liuottaa epäpuhtauksia laatikosta irti jopa siinä määrin, että vaihteiston käyttäytyminen menee huonompaan suuntaan. Hyväksymällä tämän tarjouksen ja teettämällä työn, tiedätte että tämä riski on AINA olemassa ja se tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin varsinkin jos öljynvaihto on liikaa pitkittynyt.